Minification er en anerkendt teknik til at forbedre ydeevnen på din WordPress-hjemmeside. Der er et væld af WordPress minify-plugins tilgængelige, der kan hjælpe med denne proces, men det kan være udfordrende at bestemme, hvilke plugins, der giver de bedste resultater uden at have testet dem.

For at forenkle processen for dig, har vi foretaget en test af nogle af vores foretrukne plugins og fremlagt resultaterne, så du kan være sikker på, at de mest populære minification-plugins lever op til deres omdømme.

I denne publikation vil vi beskrive, hvad minification indebærer, og hvordan det kan forbedre din hjemmesides ydelse. Derefter vil vi sammenligne tre af vores mest foretrukne WordPress minify-plugins, for at hjælpe dig med at træffe den mest hensigtsmæssige beslutning. Lad os begynde vores undersøgelse.

Minification beskrives som en teknik, hvor man fjerner unødvendige tegn, såsom whitespaces og linjeskift, fra en given kode. Minificerede filer opfører sig identisk med den oprindelige kode, men har en mindre størrelse, idet overflødig information er fjernet.

Minification er især relevant for scripts, stylesheets og tilsvarende elementer i en hjemmeside. Det har følgende fordele:

  • Forbedret indlæsningstid: Mange moderne hjemmesider har mange scripts og stylesheets, hvilket kan resultere i lange indlæsningstider. Minification kan hjælpe med at accelerere processen.
  • Skjult kode for casual brugere: Minification skjuler ikke koden, men gør det sværere for casual brugere at tolke den. Dog giver dette ikke en reel sikkerhedsmæssig fordel.
  • Mindre indflydelse på indlæsningstid: Minification vil muligvis ikke gøre en stor forskel i hjemmesidens indlæsningstid, men det er en mindre optimeringsstrategi, der kan formindske indlæsningstiden med et par procentpoint.

Sammenligning af tre WordPress minify-plugins

Hvis man ønsker at minificere koden i en hjemmeside, er der mange plugins, der kan hjælpe. For at bedømme effektiviteten af disse plugins, oprettede vi en test-WordPress hjemmeside, der kører fire komplekse plugins: WooCommerce, Yoast SEO, Smush Image Compression and Optimization, og Loginizer.

Før minification af scripts var størrelsen på vores testhjemmesides forside 311,6 KB, og den tog 0,61 sekunder at indlæse (ifølge Pingdom Tools).

Pingdoom tools resultat før minification

 

I de følgende afsnit vil vi undersøge nogle af de bedste WordPress minify plugins og præsentere vores resultater for dig. For at sikre nøjagtighed vil vi mellem hver test genskabe vores hjemmeside til sin oprindelige tilstand ved hjælp af en backup. Bemærk venligst, at dine egne resultater kan variere, og det er sandsynligt, at større hjemmesider vil opleve mere signifikante forbedringer.

1. Autoptimize (Gratis)

Autoptimize er et af de mest anvendte WordPress minify plugins på markedet. Udover at minificere dine scripts, har det også evnen til at samle dem sammen, cache dem, og muliggøre senere indlæsning for at forbedre ydeevnen af din hjemmeside.

Evaluering af Autoptimize plugin

Anvendelse af dette specifikke plugin er enkel og overskuelig. Du skal blot installere og aktivere det, derefter kan du gå til Indstillinger → Autoptimize-fanen i din dashboard. Her vil du finde muligheder for at optimere dit HTML, JavaScript og CSS.

Til denne test aktiverede vi alle tre indstillinger og gemte vores ændringer. Derefter undersøgte vi vores indlæsningstider:

I vores test af dette plugin kunne vi effektivt formindske størrelsen på vores hjemmeside til 297,8 KB, hvilket resulterede i en tilsvarende reduktion af vores indlæsningstid til 0,58 sekunder. Selvom det er en beskeden forbedring, er den stadig markant mærkbar.

2. Fast Velocity Minify (Gratis)

Fast Velocity Minify kombinerer dine CSS- og JavaScript-filer, så dine servere kun skal håndtere færre forespørgsler. Samtidig minimerer det også filerne og opretter cachede kopier for hurtigere indlæsningstider. Test af Fast Velocity Minify plugin I modsætning til vores tidligere plugin aktiverer dette plugin automatisk mulighederne for at minimere din HTML, JavaScript og CSS. Du kan dog manuelt deaktivere en eller flere af dem ved at gå til Indstillinger → Fast Velocity Minify-fanen.

Derudover er det muligt at ekskludere bestemte filer fra minificeringen hvis du vil.

Vedrørende performance, er her vores resultater efter implementeringen af dette plugin og minificeringen af alle relevante filer.

Vores hjemmesides størrelse faldt fra 311,5 til 291,3 KB, og den indlæste på kun 0,55 sekunder. Dette er lidt bedre end Autoptimizes resultater, selvom det næsten er sammenlignligt

3. Merge + Minify + Refresh (Gratis)

Som du kan forestille dig ud fra navnet, udfører Merge + Minify + Refresh sin magi ved at kombinere dine CSS og JavaScript-filer og minimere dem. Det cacher også filerne, så din server ikke skal gentage hele indlæsningsprocessen hver gang de efterspørges, og det opdaterer automatisk alt, når du foretager ændringer til disse filer.

Ligesom vores tidligere valg, aktiverer dette plugin automatisk minificering af dit JavaScript og CSS. Men det inkluderer ikke en mulighed for at optimere din HTML.

Der er også færre tilpasningsmuligheder her end for Fast Velocity Minify, men stadig mere end hvad Autoptimize tilbyder. For eksempel kan du udelade filer fra minificeringsprocessen, og endda aktivere Gzip-kodning for bedre resultater.

Efter aktivering af dette plugin testede vi indlæsningstiden på vores hjemmeside igen:

En opsummering af vores test

Samlet set var resultaterne af vores tests i overensstemmelse med vores forventninger. Hver plugin gav en lille forbedring i ydeevne, men intet usædvanligt:

Den bedste plugin i dette tilfælde viste sig at være Fast Velocity Minify. Det gav ikke kun de bedste resultater, men det tilbyder også langt flere indstillinger end sine konkurrenter, hvilket gør det ideelt til avancerede brugere.

På den anden side, hvis du leder efter et plugin der er nemt at bruge, kan du ikke gå galt med Autoptimize. Dets resultater var næsten lige så gode som Fast Velocity Minify’s, og det kræver kun, at du aktiverer et par indstillinger for at komme i gang. Til sidst skuffede Merge + Minify + Refresh ikke, når det kom til resultater, men kunne drage fordel af at inkludere flere muligheder. Overordnet set er det et decent nok midtpunkt mellem de to andre plugins.

Konklusion

Der er masser af valg, når det kommer til WordPress minify plugins, men at finde ud af, hvilken der er den rigtige for dig, kan være svært. Den bedste måde at gøre det på er at teste hver af dem og sammenligne deres præstationer. Lad os være ærlige – få mennesker har tid til at gøre dette selv.

For at gøre dit job lidt nemmere, tog vi det op for os selv at teste nogle af vores yndlingsvalg. Her er en opsummering af vores resultater:

Autoptimize: Et nemt at bruge plugin, der leverer okay resultater.
Fast Velocity Minify: Et værktøj, der tilbyder solid optimering og flere indstillinger til at hjælpe dig med at tilpasse din oplevelse.
Merge + Minify + Refresh: Et simpelt plugin med decente optimeringsresultater og et par indstillinger. Har du spørgsmål om nogen af disse WordPress minify plugins? Lad os tale om dem i kommentarsektionen nedenfor!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *